Länna bruk

Länna bruk har en historia som sträcker sig över 250 år tillbaka i tiden. Från järnbruk på 1760-talet till sågverk i början av 1900-talet och nu, ett bryggeri och vineri. Även om järn och träflisor byts ut mot druvor och maltdamm finns fortfarande en känsla kvar i lokalerna och minnet av det som en gång varit.

Urban winery

Länna bruk är det så kallas urban winery. Att tillverka vin i staden borta från odlingarna där man på grund av klimatet inte kan odla dom själva.

Våra druvor handskördas och packas försiktigt i plastlådor för att sedan kyltransporteras ut till Länna. Där kan vi skapa rätt förutsättningar för druvorna vi har och vad vi vill göra för vin. Hela processen sker i Länna. Allt från krossning, pressning, jäsning, lagring och buteljering. Fördelen är att vi då har full kontroll över alla moment inom tillverkningen.

Våra viner

Bryggeriet

Bryggeritrenden är någon som håller i sig i Sverige. Vi jobbar småskaligt och 100% ekologiskt när det kommer till våra öl. Utan någon specifik inriktning men med en förkärlek för suröl och farmhouse ales gör vi det som faller oss in för stunden.

Vi har ett antal jästankar till vårt förfogande och runt 50 ekfat där vi lagrar öl några månader upp till flera år. En del av ölen får ligga på frukt och bär medans andra blandas och buteljeras.

Våra öl